Contact
Contact

Energie-Plus-Woningen bouwen met KAMPA.

Kampa Fertighäuser - Energieeffizientes Bauen


KAMPA is marktleider op het gebied van
Energie-Plus-Woningen (Effizienzhaus 40 Plus).
 
Waarom energie-plus-woningen bouwen?
Het is tijd, de mogelijkheden zijn er.
Want plus-energie is geen visie meer, maar beproefde bouwtechniek.

Neem vandaag nog uw persoonlijke verantwoording voor uw energieverbruik voor de toekomst.

Met een echte Energie-Plus-Woning van KAMPA met zonnepanelen en stroomopslag.
 
Er komen steeds strengere normen ook in Nederland. De Nederlandse wet- en regelgeving over de energieprestaties van gebouwen is gebaseerd op de Europese Energy Performance of Buildings Directive (EPBD). Volgens deze richtlijnen moeten alle nieuwe gebouwen vanaf 2020 bijna energieneutraal (BENG) zijn. (EPC =0,00)
De Energie-Plus-Woningen (Effizienzhaus 40 Plus) van Kampa overtreffen deze norm nu al.
Elke KAMPA Energie-Plus-Woningen produceert namelijk aanzienlijk meer energie dan dat er voor verwarming, warm water, huishoudelijke apparaten en verlichting nodig is. En dat is pas een echte Energie-Plus-Woning.

De onafhankelijkheid wordt verder verbeterd door de stroomaccu met energiebeheersysteem, daardoor kan de opgewekte energie ook gebruikt worden in zonloze uren. Natuurlijk is deze ook standaard leverbaar in de KAMPA woning.

En waarom een prefab woning?

Alles wat seriematig wordt geproduceerd en uitgevoerd verkrijgt een hoge, reproduceerbare en daardoor gegarandeerde kwaliteit en zekerheid. Daarentegen is aan een speciale productie altijd enig risico verbonden door onzekerheden en storingen in het proces. KAMPA bouwt de Energie-Plus-Woningen seriematig en kan daarbij uit de ervaring van duizenden projecten en de daaruit ontstane routine putten. En tot slot ook nog eens heel kosten efficiënt – geheel in uw belang.

Tot in detail veeleisend.
KAMPA bouwt al jaren Energie-Plus-Woningen. Dat is een perfect samenspel van innovatieve bouwelementen en hoogwaardige materialen. Voor de energetische kwaliteit van KAMPA woningen, van de kelder tot dak, maken wij gebruik van energiezuinige verwarmings- en ventilatiesystemen en zonne-energie. Veel kennis is vergaard uit de intensieve en langdurige samenwerking met onze leveranciers hierdoor hebben wij een systeemgarantie op het totale energiesysteem, exclusief voor KAMPA klanten.

Uw voordelen:

+ Positieve energiebalans
+ Positieve klimaatbalans
+ Positieve kostenbalans
+ Goed voor u, goed voor het milieu goed voor de toekomst.

KAMPA Energie-Plus-Woningen (Effizienzhaus 40 Plus) zo werkt het:

 • Energie-Plus (Effizienzhaus 40 Plus) funderingsplaat: U= 0,178 W/m²K (RC waarde van 5,60 m² K/W)
 • KAMPA Passiefhuisgevel: warm in de winter en zomers hittebescherming, perfecte isolatie U= 0,12 W/m²K (RC waarde van 8,30 m² K/W)
 • Passiefhuiskozijnen incl. 3 laags glas Uw=0,79W/m²K, een waardevolle bijdrage aan de warmtebalans.
 • Thermo dak: nauwelijks warmteverlies dankzij de enorme isolatiesterkte.
  U= 0,14 W/m²K (RC waarde van 7,14 m² K/W)
 • Koudebrugvrije constructie: Constructieve perfectie tot in detail.
 • Passiefhuis-ontwerp: royale inval van zonnelicht en zonnewarmte.
 • Innovatieve warmtepomptechnologie en vloerverwarming: het minimale warmteverlies efficiënt afgedekt.
 • Gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning. Een centrale ventilatie regelt de luchttoevoer -en afvoer van uw huis hierbij wordt door de warmtewisselaar 92% warmte aan de afgevoerde lucht onttrokken.
 • Zonnewering / rolluiken: daardoor blijft de hitte op zomerse dagen buiten en is een airco overbodig. Tegelijkertijd verhoogde inbraakbeveiliging.
 • Eigen stroom opwekken.
  Met krachtige kwaliteits-panelen, extreem robuust en weerbestendig tegen wind en sneeuw. Wij ontwerpen voor uw KAMPA woning een individueel PV-systeem
 • Eigen stroom opslaan.
  Zonne-energie niet enkel gebruiken maar ook voor eigen gebruik opslaan. Met een Lithium-ion accu voor een lange levensduur en efficiëntie.
 • Stroomverbruik beheren.
  Zo wordt de opgeslagen zonnestroom heeft efficiënt benut.


Met bewijs en waarmerk.

 

Wat is een energiepaspoort?
Een energiepaspoort is een bindend document van de Energy Saving ordonnantie (EnEV) in 2016, die moet in Duitsland worden afgegeven voor elk gebouw. In Nederland wordt een EPC-berekening gemaakt. Op basis van dit voorbeeld zou de EPC op -0,40 uitkomen, waarbij een EPC van +0,40 de bouwvoorschrift is.