Contact
Contact

Zelf stroom opwekken. Het Fotovoltaïsch systeem.

De ultieme energiebron van de aarde is en blijft de zon. Ze levert dagelijks een onuitputtelijke hoeveelheid energie- gratis aan huis en zonder uitstoot van schadelijke stoffen. In acht minuten net zo veel als dat de gehele mensheid in een jaar verbruikt en daar kunt u een aanzienlijk gedeelte van bemachtigen. Door een zon optimaal ontwerp en het doelgericht gebruiken van Fotovoltaïsche zonne-energie.

Door de zon beloont

Meer energie opwekken dan u nodig heeft.
De KAMPA Plus-Energie-Woning is nu al de leider op het gebied van energie-efficiëntie. Het verbruikt maar een geringe hoeveelheid energie voor verwarming en warm water. Bij de uitrusting van uw huishoudelijke apparaten en verlichting heeft u ook voor energie-efficiënt gekozen. Dan is het al snel verleidelijk, om deze lage energiebehoefte ook zelf op te wekken en zo grotendeels onafhankelijk te worden met zonnestroom van eigen dak.

Het Fotovoltaïsch system van KAMPA
De KAMPA Plus-Energie-Woning wordt opgeleverd met een Vitovolt 200 fotovoltaïsche daksysteem van fabrikant Viessmann. Vitovolt 200 fotovoltaïsche modules zijn zowel met monokristallijn en met polykristallijne siliciumcellen beschikbaar. De fotovoltaïsche modules bestaan uit een glazenpaneel waarbij de afzonderlijke zonnecellen zijn ingebed in twee kunststoffolies. Aan de achterzijde is hij voorzien van weerbestendig afdekfolie. Het paneel en de folie worden dan met elkaar gelamineerd om zo de tussen liggende cellen afdoende tegen weersinvloeden te beschermen. Door het stevige aluminium frame zijn de cellen bestand tegen druk en wind/zuig belasting.