Contact
Contact

A+++ en LED – wat anders?

 

Efficiënt woning Plus maakt gebruik van LED en A ++ op voorhand.De filosofie van plus energie betekent niet een willekeurige grote energiebehoefte van het huis af te dekken door een overeenkomstig grote fotovoltaïsche (of windenergie) installatie. Plus energie begint altijd eerst door de energie-efficiëntie van het gebouw te optimaliseren, waardoor de energiebehoefte tot een minimum beperkt blijft. Dit geldt voor verwarming en warmwater – maar ook voor huishoudelijke apparaten en verlichting. Daarom is het gebruik van spaarlampen of LED-verlichting en huishoudelijke apparaten van klasse A ++ en A +++ een belangrijke voorwaarde voor een echte efficiënt woning Plus. De standaard KAMPA keuken voldoet al aan deze voorwaarden.

Nieuwe potentiële efficiency

Het jaarlijks landelijk gemiddeld gebruik in Duitsland is ongeveer 30 kWh elektriciteit voor huishoudelijke apparaten en verlichting per m2 vloeroppervlak. Door het consequente gebruik van spaarlampen en energie-efficiënte apparaten kan het verbruik met nog meer dan de helft worden verminderd. Daarbij wordt uitgegaan van slechts 2.500 kWh per jaar huishoudelijke energie voor energie-efficiënte woningen.

Een Energie-Plus-Woning maakt gebruik van LED en A ++ op voorhand.De filosofie van energie plus betekent niet een willekeurige grote energiebehoefte van het huis af te dekken door een overeenkomstig grote fotovoltaïsche (of windenergie) installatie. Energie Plus begint altijd eerst door de energie-efficiëntie van het gebouw te optimaliseren, waardoor de energiebehoefte tot een minimum beperkt blijft. Dit geldt voor verwarming en warmwater – maar ook voor huishoudelijke apparaten en verlichting. Daarom is het gebruik van spaarlampen of LED-verlichting en huishoudelijke apparaten van klasse A ++ en A +++ een belangrijke voorwaarde voor een echte Energie-Plus-Woning. De standaard KAMPA keuken voldoet al aan deze voorwaarden.

Kampa Fertighäuser - Energieeffizientes Bauen

> Energie-efficiëntie van de verlichting