Contact
Contact

Het hoognodige, zo min mogelijk


Verwarming is in een KAMPA woning een bijzaak maar er moet toch zo efficiënt mogelijk in de geringe verwarmingsbehoeft worden voorzien. En indien mogelijk zonder fossiele brandstoffen. want olie, kolen en gas worden gewonnen, verwerkt en verbruikt wat weer resulteert in een belasting van het milieu en het klimaat. We kunnen deze ook niet onbeperkt blijven gebruiken als we ook nog willen voorzien in de behoeftes van komende generaties. Daar in tegen kunnen we wel onbeperkt gebruik maken van de omgevingswarmte, zoals bijv. de in de lucht opgeslagen zonne-energie. Warmtepompen maken het mogelijk om de warmte energie uit de buitenlucht in de woning te „pompen“.

Kampa Fertighäuser - Energieeffizientes Bauen - Luft-Wasser-Wärmepumpe
Kampa Fertighäuser - Energieeffizientes Bauen - Luft-Wasser-Wärmepumpe

De lucht-water-warmtepomp. Standaard in elke KAMPA woning voorzien.

De efficiënte split lucht-water-warmtepomp beschikt ook bij lage temperaturen over een comfortabele energiebesparende verwarming en over een warmwatervoorziening.

De split-unit uitgevoerde warmtepomp bestaat uit een buiten en een binnen-unit die door koelleidingen met elkaar vebonden zijn. De weersbestendige buitenunit wordt op een steun direct naast de woning geplaatst. De binnen-unit wordt net als elke ander verwamingsysteem in de techniekruimte van de woning geinstalleerd, de warmte verdeling verloopt via de vloerverwarming.

Warmtepomp: pompt warmte-energie van „koud“ naar „warm“.
Zoals een koelkast, de energie uit de koude binnenruimte wordt overgedragen aan de warme keuken.

Kampa Fertighäuser - Energieeffizientes Bauen - Luft-Wasser-Wärmepumpe Innenbereich

Lucht-Water-Warmtepomp als binnenopstelling (LWWP-I).

De lucht-water-warmtepomp als binnenopstelling is de comfortabele oplossing voor iedereen die liever geen apparaten willen plaatsen in de buitenruimtes.

Heeft als functie de woonruimte en de drinkwatervoorziening te verwarmen. De gebruikte lucht wordt door een aanvoeropening in het apparaat gezogen, hier wordt door het warmtepompproces de energie aan de lucht ontrokken en ingezet voor verwarming van de woonruimtes en warmwatervoorziening. De warmteverdeling verloopt via de vloerverwarming.
De warmtepomp is voorzien van een Digital-Scroll-Compressor, die het vermogen automatisch aanpast aan de warmtebehoefte. Zo voorziet hij in elke situatie in een exact op behoeften afgestemd vermogen voor  een optimale werking en maximale efficiëntie van de warmtepomp.

Een centrifugale ventilator met snelheidsregeling, en een verminderde ventilatorsnelheid voor de nacht reduceren het geluidsniveau. Bovendien kan deze warmtepomp door de proces werking om te keren ook worden ingezet voor koeling.

Kampa Fertighäuser - Energieeffizientes Bauen - Luft-Wasser-Wärmepumpe - Fußbodenheizung

Vloerverwarming in calciumsulfaat dekvloer.

De lage warmtebehoefte in een KAMPA woning betekent ook lage aanvoertemperaturen in de vloerverwarming. Over het gehele bodemoppervlak wordt een lichte stralingswarmte overgebracht naar de ruimte. Zonder sterke luchtbeweging en zonder stofverplaatsing

De verbinding tussen de calciumsulfaat dekvloer en de vloerverwarming heeft een snelle reactietijd, mocht u snel meer warmte wensen.

Uw KAMPA woning is vrij van verwarmingselementen. Dat geeft u beduidend meer mogelijkheden tot woninginrichting en het gebruik van raamoppervlak van vloer tot plafond.