Contact
Contact

Gecertificeerd door het Passiefhuis Instituut.


Veel licht, veel zon, veel vrijheid.
Kozijnen- eens enkel een onderdeel van een gebouw, vandaag de dag maken ze een statement door formaat, vorm, kleur en opstelling. Kozijnen zijn heel bepalend voor het gevelaanzicht en de sfeer in de binnenruimtes.

De door Dr. Feist als passiefhuis-bouwonderdeel gecertificeerde kozijn-constructies in de KAMPA Energie-Plus-Woningen, hebben niet alleen een hoge isolatiewaarde met 3-laags thermisch glas met geisoleerde randafdichting. Ook het raamkozijn is thermisch geperfectioneerd:  zonder metalen koudebruggen en extra isolerende schuimvulling. Zo haalt het gehele kozijn de norm van het Passief-Huis-Instituut van Uw is = 0,8 W / m2K.

Zonne-warmtewinning
Perfect warmte isolatie is één ding. maar toch moet het licht en de warmte van de winterzon zo veel mogelijk ongehinderd door de vensters in KAMPA woning kunnen doordringen. Aantoonbaar door de 53%. hoge G waarde van de KAMPA passiefhuisramen . Dus meer dan de helft van de warmtebehoefte in de woning wordt alleen al gecompenseerd door het winterse zonlicht. Gratis warmtewinst.

Passiefhuisprinciepe
KAMPA woningen vangen door hun transparante ontwerpen met grootformaat raamvlakken veel zonlicht en zonnewarmte. Dit is vooral in de winter een waardevolle bijdrage aan de warmtebalans van uw woning. Om verzekerd te zijn van dit gratis geschenk van moeder natuur, worden alle grote raamvlakken van de KAMPA woning consequent op het zuiden en zuidwesten gesitueerd.  Rekening houdend met wensen voor werk en leefomstandigheden in het dagelijkse leven, als belangrijkste uitganspunt bij de indeling van de ruimtes, zullen de ontwerpers u kavel bestuderen voor de optimale situering. Grote dakranden zorgen voor schaduw in de zomer zonder de warmte-inval in de wintert te belemmeren.

Mogelijke uitvoeringvarianten

Kampa Fertighäuser - Energieeffizientes Bauen - Passivfenster

Intelligente lamelgordijnen.

Grote vensteroppervlakken hebben in de zomer schaduw nodig. KAMPA heeft vele oplossingen daarvoor zoals bijv. aluminium rolluiken met schuimvulling, klap- of schuifluiken. Of nog beter, de KAMPA jaloezieën, op de buitenwand ingebouwd en zeer geschikt voor een modern geveldesign. Jaloezieën geven schaduw zonder verlies van licht. Door de verschillende standen van de jaloezieën kan sterke zon inval getemperd worden en oververhitting van de woning worden voorkomen.

Kampa Fertighäuser - Energieeffizientes Bauen - Passivfenster - Rollo